Jussi Honka ja Timo Mankki aikovat avata kesäravintolansa Imatralla ennen vappua – Myös Kyllikin grillille etsitään työntekijää 7.3.2023 16:00
Sataman torniin Joutsenossa avautuu maaliskuussa kotiruokapainoitteinen lounasravintola – Tornissa toimii jatkossa myös pitopalvelu 22.2.2023 17:30 | Päivitetty 23.2.2023 14:00
Kahvilayrittäjä Kimmo Kero, 45, käyttää viikolla niukasti rahaa, jotta voi palkita itsensä viikonloppuna 29.1.2023 12:00
Ulla Viskari-Lippojoki avaa Joutsenon keskustaan kaivatun juhla- ja kokoustilan – Sopiva paikka löytyi kahvilalta tyhjiksi jääneistä tiloista 26.1.2023 6:15
Kokki Tuula Lassila on nähnyt yli 30-vuotisen uransa aikana ison muutoksen suhtautumisessa ruokaan: "Ennen ei ollut tällaista hirveää hössöttämistä" 22.1.2023 19:00 | Päivitetty 22.1.2023 19:31
Vuoden jutut | Etelä-Saimaa kävi kahviloissa Lappeenrannan keskustan ulkopuolella – Löytyi viisi syytä niiden suosiolle 6.1.2023 16:00
Etelä-Saimaa kävi kahviloissa Lappeenrannan keskustan ulkopuolella – Löytyi viisi syytä niiden suosiolle 31.10.2022 4:55
Lappeenrannasta löytyy vielä alle 10 euron lounaita – Etelä-Saimaa kävi syömässä Kapteeninkulmassa ja Pallon Teboililla ja yllättyi ainakin osin iloisesti 24.10.2022 7:00
Lukijalta | Missä viipyy Lappeenrannan kasvisravintola tai edes kunnolliset kasvislounaat? 10.8.2022 4:25
Lounaiden hinta on kivunnut Lappeenrannassa paikoin jo lähes 15 euroon – Tang Capitalissa ja Kitchenissä hinta nostettiin vastikään kipurajoille, Kapteeninkulmassa syö edelleen noin 8 eurolla 20.6.2022 4:55
Lappeenrantalainen Roosa Grönberg käyttää poikaystävänsä kanssa 70–80 euroa ruokaan viikossa – Ruoan hinnan nousu huolettaa, ja varsinkin kahvi kirpaisee 30.5.2022 4:55 | Päivitetty 30.5.2022 9:37
Ennennäkemätön työvoimapula piinaa ravintoloita – Puumalan Satamaan haalittiin työntekijöitä Italiasta ja Portugalista asti: "Salissa puhutaan myös englantia, eikä välttämättä suomea" 29.5.2022 16:15
Miten saat lapset pitämään kasviksista, miten Venäjä vaikuttaa Suomen talouteen? – näköislehti kertoo tämän ja paljon muuta vapunpäivän jälkeisenä maanantaina 1.5.2022 7:00
Pääkirjoitus | Vesitorniravintola olisi kiva, mutta ei Lappeenrannan matkailun kannalta pääasia 20.4.2022 4:00
Huojuvaa mutta monipuolista työtä – junatarjoilija Leila Rantanen kuulee kauas sihahduksen, joka lähtee salaa avatusta tölkistä 14.4.2022 6:00 | Päivitetty 14.4.2022 8:16
Pancho Villa -ravintola avautuu uudelleen Lappeenrannan Valtakadulla toukokuussa – Ravintolan koronatauko venyi usean kuukauden mittaiseksi 12.4.2022 13:57
Ruokolahtelainen kokki menetti hermonsa puolivalmisteisiin ja ryhtyi yrittäjäksi – Nyt myös aviomies tekee ympäripyöreitä päiviä 30.3.2022 8:00
Arjen sankari | Lappeenrantalainen Sanni Vidman laittaa päivittäin ruokaa tuhansille koululaisille ja päiväkotilapsille – Kesämäen aluekeittiöllä pyörivät samat ruokalistat, mutta kotona suurtalouskokki tykkää kokeilla uusia reseptejä 27.3.2022 8:00 | Päivitetty 27.3.2022 11:06
Maailman tilaan liittyvät hankalat tunteet ovat voineet lisätä tunnesyömistä – tapa helpottaa pahaa oloa ruoan avulla opitaan usein jo lapsuudessa 6.3.2022 3:19 | Päivitetty 6.3.2022 14:31
Lappeenrannan Rakuunamäelle tuli kioski, josta saa pitsan kolmessa minuutissa – Avajaisviikonloppuna automaatin kosketusnäytöltä tilattiin ruokaa jopa yöllä 21.2.2022 17:59 | Päivitetty 22.2.2022 9:45
Painostamista työntekoon sairaana ja pitkiä työpäiviä ilman taukoja – tunnetussa ketjukahvilassa työskennelleet kertovat STT:lle firman vaikeista työoloista 19.2.2022 9:28
Lappeenrannan Wilhunkulmaan avautuu uusi salaattikahvila – Ravintolan ideana ovat runsaat salaatit, joiden täytteet asiakas saa itse valita 19.2.2022 5:30
Makujen matkassa -sarja | Tomi Nieminen, 31, vaihtoi pappisvalan kahviin – nyt hän tekee työtä, johon ei kone pysty: "Kahvinmaistaja on kuin mittari" 17.2.2022 6:00
Bliniviikot venyvät poikkeuksellisesti maaliskuulle Lappeenrannassa – Ravintoloitsija Timo Mankki haluaa syödä blinejä ympäri vuoden, ja se näkyy myös Nuotan ruokalistalla 15.2.2022 18:01 | Päivitetty 16.2.2022 9:44
Monen arkisen tuotteen hinta nousee nyt kohisten – "Jos kahvipaketti maksaa yli kuusi euroa, pitää jo miettiä, ostaako ollenkaan", Birgitta Kemppainen, 30, sanoo 24.1.2022 6:00
Etelä-Saimaa vertaili kahvipaketin hintoja Lappeenrannan kaupoissa – Leena Miettinen ei aio tinkiä kolmesta kupillisestaan, mutta raju hinnannousu on kannustanut säästäväisyyteen 18.1.2022 18:00
Lappeenrantalainen Avot sie voi sulkea ovensa helmikuussa, Pressiklubin lopetus on jo varmaa – Juhlapalvelu on auttanut My bakery cafea, kun pienet ruokaravintolat luovivat koronan keskellä 14.1.2022 16:10
Korona ajoi henkilöstöravintolat ahtaalle Lappeenrannassa – Kun kovaa juoksee, pysyy paikallaan, kuvaa tilannetta Saku Hyttinen, joka pyörittää keskustassa kolmea lounasravintolaa 11.1.2022 4:55
Kun huippukokki toisensa jälkeen kuittasi mestariteoksensa sanoen ”tämmönen tästä nyt tuli”, Natalia Salmela totesi idoliensa tarvitsevan puolestapuhujaa 7.1.2022 20:00
Lappeenrannassa joululounailla tarjoillaan perinteisten herkkujen lisäksi joulumakkaraa ja glögimarinoitua punasipulia – Etelä-Saimaa kartoitti paikallisten ravintoloiden joulupöytien tarjontaa 9.12.2021 18:00
Lappeenranta ei ole julistautumassa viralliseksi kahvikaupungiksi – "Mielellämme ylpeilemme sillä, että Lappeenrannasta saa Suomen parasta kahvia" 9.12.2021 15:15
Perinteikäs Tuen grilli kaavailee laajennusta Kaukaalla – Yrittäjä Laura Iivonen haluaa uskolliset asiakkaat pois ulkoa värjöttelemästä 8.12.2021 19:00 | Päivitetty 10.12.2021 17:49
Lappeenrannassa avajaisiaan viettävä Espresso House sai kehuja makukahveista ja leivoksista – Ketjukahviloiden määrä Isossa-Kristiinassa kasvoi jo viiteen 1.12.2021 15:15
Lappeenrannan keskustaan avautui vähin äänin itämainen ravintola, jonne tulee mausteita yli 3 000 kilometrin päästä – Syyrialaiskokki Mohamed Alokda tekee tahnat, falafelit ja shwarmat alusta asti itse 27.11.2021 7:00
Entinen Kotiteollisuuden baari Raatimiehenkadulla muuttui Viet Bao -ravintolaksi – Ruokaa voi syödä pöydän ääressä tai vietnamilaisittain lattiatyynyillä istuen 22.11.2021 6:15
Hans Välimäki ja 11 muuta ruokagurua julistivat periaatteet pohjoismaiselle keittiölle vuonna 2005 – himottuja Michelin-tähtiä alkoi ropista suomalaisiinkin ravintoloihin 6.11.2021 19:00
Maanantaina avautuu Lappeenrannan ensimmäinen puurobaari – Aleksandran karjalainen aamiainen ja hotellien buffetpöydät ovat tulleet monelle tavaksi aloittaa viikonloppu hitaasti nautiskellen 31.10.2021 4:55
Lappeenrannan lentokenttä sai uuden lounasravintolan – Indiana Curryn ja Ankur-pitserioiden yrittäjä Didar Hosainilla on nyt kolme erilaista ravintolaa 25.10.2021 13:52
Etelä-Saimaa kysyi lappeenrantalaisilta ravintoloitsijoilta, näkyykö paluu lähitöihin jo lounaspaikkojen kassassa – Ulkona ruokaileminen voittaa asiakkaiden mielestä etätyölounaat koneen ääressä 20.10.2021 7:00
Kasvisruoka ja hävikkiruuan myynti edustavat kestävää kehitystä uudessa opiskelijaruokailusuosituksessa 13.10.2021 13:49
Family Centeriin avataan ensi viikolla uusi ravintola: Imatralta tuttu ravintola Lounari laajenee Lappeenrantaan 12.10.2021 15:11
Ruokatunti-sarja | Korkeushyppääjät puhuvat usein nälästä kisan aikana – "Tuskin kenelläkään varsinaisesti on nälkä", Heta Tuuri, 26, sanoo 23.9.2021 6:00
Myynnissä olevan lounaskahvila Elman Vuoksenniskan toimipaikka sulkee ovensa lokakuun loppuun mennessä 5.9.2021 12:00
Pitopalvelua ja kahvilaa pyörittävä Susanna Hänninen tietää, että rahaa saisi helpommallakin, muttei silti mieti muuta työtä – Kesä oli yrittäjälle kiireinen ja siksi älyttömän hyvä juttu 30.8.2021 5:30
Kotikokkailu vaihtui pika-aterioihin: monia raaka-aineita ostettiin ruokakaupoista vähemmän, kun taas valmisruokien suosio ampaisi 20 prosenttia 11.8.2021 9:44 | Päivitetty 11.8.2021 14:45
Yrittäjä Lotta Kärhä laittoi lounaskahvila Elman liiketoiminnan myyntiin Imatralla – "Haluan nyt panostaa omaan jaksamiseeni ja perheeseeni" 31.7.2021 12:00