Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Syö terveellisesti

Ruoka on ihmiselle elinehto ja monet ihmiset syövät liian vähän tai jopa liian paljon. Monet ihmiset käyvät syömässä roskaruokaa viikottain ja jopa päivittäin. Mutta taas monella ihmisellä ei ole varaa kalliiseen ruokaan. Suurin osa Suomessa ei syö edes viittä ruokaa päivässä. Jos liikkuu ja kuluttaa paljon on syötävä hyvä ja terveellinen aamupala, lounas, välipalat, päivällinen ja iltapala. Itse syön 5–7 kertaa päivässä, kaksi lämmintä ruokaa, aamu- ja iltapalan ja välipaloja.

Kouluruoka on terveellistä, se on täyttävää ja sitä saa ilmaiseksi. Miksi sitten kaikki eivät käy syömässä, vaan käyvät kaupassa? Koska kouluruoka ei maistu tai ei halua vain mennä syömään, joten monet käyvät kaupassa ostamassa karkkia, sipsiä ja kuivaa patonkia. Esimerkiksi tänään koulussa olisi ollut ruuaksi mannapuuroa.

Itse en välitä siitä, miten muut ihmiset syövät ja paljonko he syövät. On silti kannattavaa syödä terveellisesti ja sopivan paljon itsensä mukaan. Liika makeisten syöminen ja energiajuomien juonti ovat elimistölle, hampaille ja monelle asialle haitaksi. Mutta jos kaikkea syö kohtuudella, voivat elimistö ja muut ruumiinosat hyvin.

Eli syö terveellisesti ja nauti elämästä.

Perttu Aakko

8.A, Lauritsalan koulu