Ruokahävikkiä voi pienentää myös ostamalla ravintoloiden ylijäämäannoksia – "Tilaamme ruokaa vähintään kerran viikossa"

Hävikkiruoasta tehdyt tuotteet ovat entistä näkyvämpiä kauppojen hyllyillä.

Suomalaisissa kotitalouksissa syntyy kolmannes kaikesta ruokahävikistä. Luonnonvarakeskuksen mukaan kotitaloudet heittävät ruokaa roskiin keskimäärin 20–25 kiloa henkilöä kohden vuodessa. Sama määrä hävikkiä syntyy yhteenlaskettuna myös kaupoissa ja ravintoloissa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Saimaan sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 6 vk 3,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Esaimaa.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi