Lukijalta: Sisäliikuntahalli sille kuuluvalle paikalle Kimpisen kampuksen viereen

Kolmen edellisen kesän aikana olen riksakuskiharrastukseni kautta ulkoiluttanut Armilan sairaalan puoleisella puisto-alueella kaupunkimme ikäihmisiä. Surukseni siellä ei ole päivisin juuri ketään näkynyt meidän lisäksemme.

Tästä syystä on vaikeaa ymmärtää keskustelua uuden sisäliikuntahallin sijoituspaikasta, sillä vanhan pappilan puoleinen puistoalue on selvästi aktiivisesti kaupunkilaisten käytössä penkkeineen ja pöytineen.

THL:n raportin mukaan jo lähes joka kolmas poika ja lähes joka viides tyttö ovat ylipainoisia! Tämä johtuu raportin mukaan ruokailutottumusten muuttumisesta, mutta suurimpana syynä raportissa mainitaan liikkumattomuus.

Tiedämme, että ylipaino johtaa usein aikuisiällä sydän- ja verisuonisairauksiin, diabetekseen ja muihin sairauksiin. Ylipainoisilla nuorilla on raportin mukaan myös muita enemmän psyykkisiä ongelmia.

Lasten ja nuorten liikunnan lisäämiseksi on luotu mm. valtakunnalliset Liikkuva varhaiskasvatus- ja Liikkuva koulu hyvinvointiohjelmat. Mutta niiden lisäksi tarvitaan ehdottomasti myös riittävät tilat koulupäivän aikana tapahtuvaan liikuntaa. Tilojen on oltava lähellä koulua, helposti ja ennen kaikkea

turvallisesti tavoitettavissa.

Ehdotankin, että annetaan 3500:lle Kimpisen kampuksen koululaiselle mahdollisuus turvalliseen koululiikuntaan sekä aktivoidaan kaikkia kaupunkimme nuoria liikuntaharrastusten piiriin rakentamalla uusi tuleva sisäliikuntahalli koulukeskuksen viereen helposti tavoitettavaksi lähelle keskustaa. Aktivoidaan sairaalan ja Valtakadun välinen puistoalue lisäämällä sinne penkkejä, pöytiä ja roskiksia. Näin saadaan myös tuo hieno vanha osa puisto-aluetta aktiivisempaan kaupunkilaisten käyttöön.

Harry Granö

Kuntavaaliehdokas (vihr.)

Lappeenranta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka