Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kilpailuvirasto selvittää tarkemmin Mehiläisen ja Pihlajalinnan yrityskaupan

Mehiläinen on ostamassa Pihlajalinnaa. KKV huomauttaa, että molemmat yritykset toimivat laajasti terveys- ja sosiaalipalveluiden markkinoilla. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA
STT

STT

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoo selvittävänsä tarkemmin Mehiläisen ja Pihlajalinnan yrityskaupan. KKV:n mukaan alustavien selvitysten perusteella yrityskauppa saattaa aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia terveyspalveluiden markkinoilla Suomessa.

Mehiläinen on ostamassa Pihlajalinnan. KKV huomauttaa, että molemmat yritykset toimivat laajasti terveys- ja sosiaalipalveluiden markkinoilla.

KKV:n selvitysten perusteella yrityskaupan osapuolten yhteenlasketut markkinaosuudet saattavat valtakunnallisesti ja paikallisesti nousta huomattaviksi.

Viraston mukaan jatkokäsittelyssä tutkitaan, estääkö yrityskauppa olennaisesti tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla tai niiden oleellisella osalla.

KKV voi jatkokäsittelyssä hyväksyä yrityskaupan sellaisenaan, määrätä ehtoja sen hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan.

Jatkotutkinta saa kestää enintään 69 työpäivää. Tutkinnan pitäisi siis valmistua viimeistään 24. kesäkuuta, ellei markkinaoikeus myönnä KKV:lle jatkoaikaa tutkinnan tekemiseksi.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka