Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Avi: Muhoksen Pohjolakoti korjannut toimintaansa – aiemmassa tarkastuksessa todettiin useita epäkohtia

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies totesi huhtikuussa 2018 epäkohtia Pohjois-Pohjanmaan Muhoksella sijaitsevan koulukodissa sijaishuollon järjestämisessä ja toteuttamisessa. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA
STT

STT

Koulukoti Pohjolakoti on ryhtynyt asianmukaisiin toimiin toiminnassaan havaittujen epäkohtien korjaamiseksi, kertoo Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Avi teki yhdessä Valviran kanssa ennalta ilmoitetun tarkistuskäynnin Pohjolakotiin viime joulukuussa.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies totesi huhtikuussa 2018 epäkohtia Pohjois-Pohjanmaan Muhoksella sijaitsevan koulukodissa sijaishuollon järjestämisessä ja toteuttamisessa. Tarkastajat löysivät tuolloin useita laittomia, mielivaltaisia, lapsia alistavia ja nöyryyttäviä käytäntöjä. Myöhemmin samana vuonna koulukoti ilmoitti parannuksista toiminnassaan.

Avin mukaan koulukotiin tehdyllä uudella tarkastuskäynnillä ei käynyt ilmi epäasianmukaisia tai lainvastaisia käytäntöjä. Viranomaiset perehtyivät Pohjolakodin asiakirjoihin ja haastattelivat sinne sijoitettuja lapsia. Lasten kanssa käytyjen keskustelujen perusteella koulukotiin sijoitettujen lasten kohtelusta ja työntekijöiden toiminnasta jäi tarkastajille myönteinen kuva.

Viranomainen ohjasi Pohjolakotia jatkamaan edelleen omavalvontaa palvelun laadun sisällön ja toiminnan kehittämiseksi. Avi kertoo antavansa lähiaikoina erillisen valvontapäätöksen Pohjolakodin henkilöstön koulutusrakenteesta ja määrästä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka