Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeisen kerran virallisesti kuningasperheen kanssa

Sussexin herttuapari Harry ja Meghan olivat maanantaina viimeistä kertaa edustustehtävissä kuningasperheen kanssa. Pariskunta saapui maanantaina iltapäivällä Westminster Abbeyssa Lontoossa pidettyyn Commonwealth Service -tilaisuuteen.

Kuningatar Elisabet on Brittiläisen kansanyhteisön (Commonwealth) päämies. Siihen kuuluu 53 maata.

Normaalisti sekä Sussexin herttuapari että Cambridgen herttuapari eli William ja Catherine ovat odottaneet kuningatar Elisabetin ja Walesin prinssi Charlesin saapumista ja menneet seurueen kanssa yhdessä kirkkoon, mutta tällä kertaa parit ohjattiin suoraan paikoilleen. Hovi ei kertonut syytä protokollan muuttumiseen, kertoi BBC.

BBC:n mukaan Harryn ja Meghanin odotettiin palavaan heti tilaisuuden jälkeen Kanadaan, missä he ovat asuneet vuodenvaihteesta alkaen.

BBC:n hoviin keskittyvä toimittaja Daniela Relph aprikoi nähdyn perusteella, olivatko Sussexin herttuaparin välit kuningattareen hyiset.

– Sitä oli mahdoton huomata, mutta tämä ei silti voinut olla helppo iltapäivä osallistujille. Kuningatar teki jo aikaisemmin selväksi, ettei tämä ollut se lopputulos, jonka hän halusi. Walesin prinssi näkee nyt poikaansa, miniäänsä ja nuorinta lastenlastaan entistä harvemmin, Relph kirjoitti.

– Harry ja Meghan, joiden monet katsoivat tuoneen uutta energiaa kuningasperheeseen, ovat nyt poissa. Vain vajaat kaksi vuotta sitten hoviin tullut Meghan jättää sen jo nyt taakseen. Ja mies, joka oli syntynyt hoviin ja jonka kanssa Meghan meni naimisiin, lähtee hänen kanssaan, hän jatkoi.

Virallinen ero kuun lopussa

Virallisesti herttuapari jättää kuninkaallisen sisäpiirin taakseen 31. maaliskuuta eikä enää tuon jälkeen hoida tehtäviä kuningatar Elisabetin nimissä. Buckinghamin palatsissa olevasta toimistostaan pariskunta luopuu 1. huhtikuuta.

Viime kuussa kerrottiin myös, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan eivät enää jatkossa käytä kuninkaalliseen perheeseen viittaavaa termiä Sussex Royal.

He olivat aiemmin käyttäneet termiä suositulla Instagram-tilillään ja nettisivuillaan. Harry ja Meghan ovat myös tehneet kymmeniä tavaramerkkihakemuksia erinäisille tuotteille. Heidät tunnetaan kuitenkin jatkossakin Sussexin herttuaparina.

Pari ilmoitti päätöksestään jättää kuninkaalliset tehtävät loppiaisen jälkeen. Päätöksen myötä kuninkaallinen perhe sopi, että pariskunta ei käytä jatkossa HRH-titteliä eli heitä ei kutsuta enää kuninkaallisiksi korkeuksiksi.