Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin kolme kuollut Turkin eilisessä lentokoneturmassa – koneessa oli yli 180 ihmistä

Ainakin kolmen ihmisen kerrotaan kuolleen eilisessä lentokoneturmassa Turkin Istanbulissa. Matkustajalentokone suistui laskeutuessaan ulos kiitoradalta ja katkesi kolmeen osaan. Koneessa syttyi myös tulipalo.

Onnettomuudessa loukkaantui 179 ihmistä. Uusien tietojen mukaan Pegasus Airlines -yhtiön koneessa oli 177 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä. Eilen puhuttiin yhteensä 177 ihmisestä.

Onnettomuus sattui, kun kone oli laskeutumassa Sabiha Göksenin lentokentälle Istanbulin itäosassa. Sää oli onnettomuushetkellä erittäin tuulinen ja sateinen.

Istanbulin viranomaisten mukaan kone liukui laskeutumisen jälkeen noin 60 metriä, luisui sivuun kiitoradalta ja putosi sen jälkeen 30–40 metrin matkan alas pengerrystä.

Syyttäjä avaa tutkinnan

Pegasus Airlines on turkkilainen halpalentoyhtiö, ja sen Boeing 737 -mallin kone oli lähtenyt matkaan Izmirin kaupungista Turkin länsirannikolta. Viranomaisten mukaan onnettomuudessa kuolleet olivat Turkin kansalaisia.

Osa koneessa olleista pystyi kiipeämään ulos hylystä omin avuin.

Istanbulin yleinen syyttäjä on kertonut avaavansa tutkinnan tapahtuneesta.