Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitusneuvotteluiden maahanmuutto- ja ilmastopaperit ovat valmiit, ja ne odottavat nyt RKP:n eduskuntaryhmän hyväksyntää

Hallitusneuvotteluiden jatko nykyisellä kokoonpanolla on pitkälti nyt RKP:n käsissä. Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok) sanoi perjantaina illalla tiedotustilaisuudessa, että maahanmuuttokysymyksistä ja ilmasto- ja energiakysymyksistä on paperi valmiina.

RKP:n eduskuntaryhmä on lauantaina koolla, ja sen on tarkoitus päättää siitä, voidaanko paperit hyväksyä. Asiasta kertoi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tiedotustilaisuudessa.

Maahanmuutto ja ilmastoasiat ovat hallitusneuvotteluiden vaikeimmat kysymykset, ja tällä viikolla on keskitytty niiden ratkomiseen.

Orpo kertoo toivovansa, että kaikki voivat hyväksyä perjantaina löytyneet linjaukset.

Orpo kertoo ilmoittaneensa, että lauantaina hallitusneuvotteluissa ovat lähtökohtaisesti mukana kaikki ryhmät.

Hallitusneuvotteluita ovat käyneet RKP, perussuomalaiset, kokoomus ja kristillisdemokraatit.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra antoi ymmärtää, että jatko tällä kokoonpanolla on RKP:n eduskuntaryhmästä kiinni.

– Jos RKP tulisi ryhmäkokouksessaan siihen päätökseen, että nämä (valmiit paperit) eivät ole riittäviä, näen, että silloin tämä neuvotteluryhmä ei voi jatkaa, Purra sanoi.

Orpo sanoi, että on "vakavan miettimisen paikka", jos RKP:n eduskuntaryhmä ei huomisessa kokouksessaan hyväksy papereita.

Orpo lisäsi, että hänen viestinsä kaikille ryhmille on, että vaikeista asioista on vain löydyttävä ratkaisuita.

– Kaikki on joutunut joustamaan, ja kaikki joustaa, hän sanoi.

Orpo sanoi, että isojen kysymysten ratkomiseen tarvitaan hyvää hallitusta.

– Huomenna on hallitusneuvotteluiden osalta kriittinen päivä, ja RKP pitää kokouksensa, ja sen jälkeen tehdään päätökset jatkosta, Orpo sanoi.

---

Juttua on korjattu kello 20.08: Purra on perussuomalaisten puheenjohtaja, ei RKP:n, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki.