Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilkka-Pohjalainen luopuu sunnuntain paperilehdestä

Ilkka-Pohjalainen luopuu sunnuntain paperilehdestä. Lehteä kustantava I-Mediat ilmoittaa, että sunnuntaijakelusopimukset on irtisanottu ja sunnuntailehden painaminen ja jakelu päättyy syyskuun lopulla.

Muutoksen jälkeen Ilkka-Pohjalainen ilmestyy paperisena ja näköislehtenä kuutena päivänä viikossa. Lehti julkaisee jatkossakin uutisia verkossa myös sunnuntaisin.

Muutoksen taustalla on kustantajan mukaan painetun lehden merkittävästi nousseet kustannukset sekä kuluttajakäyttäytymisen muutos. Painopaperin hinta on kaksinkertaistunut viime vuoden aikana, yhtiö toteaa tiedotteessa.

Sunnuntaijakelun päättymisellä ei ole vaikutusta yhtiön henkilöstön määrään. Vuotuiset kustannussäästöt paino- ja jakelukuluissa ovat noin miljoona euroa.

Aiemmin tällä viikolla Keskipohjanmaata ja Kainuun Sanomia julkaiseva Hilla Group ilmoitti, että lehdet ilmestyvät jatkossa painettuina tiistaista lauantaihin. Keskipohjanmaa on aiemmin ilmestynyt päivittäin, kun taas Kainuun Sanomat luopui sunnuntainumerosta vuonna 2015.

Aiemmin maaliskuussa myös Kaleva ja Karjalainen ilmoittivat luopuvansa sunnuntain paperilehdestä.