Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useisiin ranskalaispankkeihin tehty ratsioita osana laajaa verojen välttelyyn liittyvää tutkintaa

Useisiin ranskalaispankkeihin on tänään tehty ratsioita osana laajaa osinkoverojen välttelyyn ja rahanpesuun liittyvää tutkintaa.

Tutkinnassa ovat ainakin BNP Paribas, Societe Generale ja HSBC. Ranskan syyttäjänviraston mukaan ratsiat liittyvät vuonna 2021 julki tulleisiin rahanpesu- ja veropetostutkintoihin.

Bloombergin mukaan tutkinnat liittyvät järjestelyihin, joissa on tarkoitus välttää osinkoveron maksu. Järjestelyssä osakkeen omistaja siirtää osakkeen lyhyeksi aikaa sijoittajalle, joka on ulkomailla vältelläkseen veroja. Järjestelyssä sijoittaja pitää osaketta hallussaan osingonmaksun ajan, jolloin sijoittaja ei maksa osingoista ollenkaan veroa tai saa siitä muutoin hyvitystä. Tämän jälkeen sijoittaja myy arvopaperit takaisin alkuperäiselle omistajalle, ja järjestelyllä säästetyt rahat jaetaan osapuolten kesken.

Syyttäjän mukaan tutkintaa on valmisteltu kuukausia. Tutkinnassa on mukana 16 paikallista tuomaria, yli 150 tutkijaa ja kuusi syyttäjää.

Samantyyppinen tutkinta on ollut aiemmin käynnissä Saksassa.

Bloombergin mukaan pankit voivat joutua maksamaan toiminnan takia yhteensä jopa yli miljardin euron sakot.

-----

Lähteenä myös Financial Times.