Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin pörssipäivä on ollut mollivoittoinen – Euroopan pankkien kurssit ovat jälleen luisussa

Pörssipäivä on pysytellyt Helsingissä perjantaina laskutunnelmissa. Iltapäivällä kello 16 vaiheilla yleisindeksi oli 2,4 prosentin luisussa ja pisteluvussa 10 349.

Vaihdetuimpien kärjessä oli pankkiyhtiö Nordea noin 8,9 prosentin laskulla.

Yhdysvaltain keskuspankki Fedin koronnosto keskiviikkona on painanut varsinkin pankkiosakkeiden kursseja viime päivinä. Nordean tämänpäiväistä laskua selittää kuitenkin pääosin 0,80 euron osingon irtoaminen.

Vaihdetuimpien listalla on myös vakuutuskonserni Sampo, jonka kurssi liikkui vajaan prosentin miinuksella.

Osinkoja on tänään maksanut myös Metsä Board, jonka B-osake on painunut noin 7 prosenttia ja A-osake 7,6 prosenttia iltapäivään mennessä. Samoin osingon irtoaminen näkyy Lassila & Tikanojan ja Cargotecin osakkeissa, jotka molemmat ovat olleet päivän laskijoiden kärkiryhmässä.

Pankkien kurssit painuvat Euroopan pörsseissä

Helsingin lisäksi laskutunnelmissa käydään kauppaa tänään myös muualla Euroopassa. Myös Wall Street avautui selvään laskuun iltapäivällä

Frankfurtin DAX-indeksi on heikentynyt noin 2 prosenttia. Samoin laskua on nähty Pariisissa ja Lontoossa.

Ranskalaispankki Societe Generale oli laskenut reilut kuusi prosenttia, kun taas Saksassa Deutsche Bankin kurssi oli perjantaina syvimmillään noin 13 prosentin laskussa. Pankkien kurssit ovat heiluneet maailmanlaajuisesti voimakkaasti sen jälkeen, kun Yhdysvalloissa Silicon Valley Bank kaatui ja aiheutti epävarmuutta rahoitusmarkkinoille.

Pankkiiriliike LPL Financialin strategi Quincy Krosby arvioi uutistoimisto AFP:lle, että hermoilu Deutsche Bankin ympärillä levittää laajempaa huolta pankkijärjestelmän kunnosta.

– Nyt myydään ensin ja kysellään jälkeenpäin. Haetaan turvasatamaa, hän sanoi.

Krosby totesi, että sijoittajat eivät halua havahtua sunnuntai-iltana toteamaan, että Deutsche Bankin ahdinko on syventynyt entisestään, niin kuin Credit Suisselle kävi viime viikonloppuna.

- - - - -

Juttua korjattu klo 16.15: Sampo ei ole pankkiosake, vaan konserni toimii vakuutusalalla.

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.