Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusamon suurpetokeskus ei ole järjestänyt kaikille eläimille asianmukaista terveystarkastusta, sanoo Pohjois-Suomen avi

Aluehallintoviraston selvityspyynnön perusteella Kuusamon suurpetokeskus ei ole järjestänyt kaikille eläimille asianmukaista terveystarkastusta määräaikaan mennessä tai sen jälkeenkään, kertoo Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi). Suurpetokeskus ei ole myöskään hankkinut hoitoa kaikille sitä tarvitseville eläimille.

Avi määräsi viime vuoden heinäkuussa suurpetokeskuksen korjaamaan nämä epäkohdat viime vuoden elokuun loppuun mennessä.

Nyt avi velvoittaa Kuusamon suurpetokeskuksen järjestämään eläimille tarvittavan hammashoidon toukokuun loppuun mennessä.

Velvoite koskee niitä eläimiä, joita ei ole vielä tutkittu ja hoidettu aiemman määräyksen mukaisesti.

Valitus eläintarhaluvan peruuttam isesta hallinto-oikeuden käsittelyssä

Valitus Kuusamon suurpetokeskuksen eläintarhaluvan peruuttamisesta on parhaillaan Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Pohjois-Suomen avi peruutti eläintarhaluvan syyskuussa heikon eläintenhoidon vuoksi ja määräsi eläimet sijoitettavaksi toisiin eläintarhoihin tai lopetettavaksi.

Suurpetokeskus valitti avin päätöksestä, ja hallinto-oikeus määräsi päätökselle täytäntöönpanokiellon siksi aikaa, että varsinainen valitus on ratkaistu. Keskus saa pitää eläimet siihen asti.

Suurpetokeskuksen ongelmat alkoivat tulla julkisuuteen, kun viime vuoden keväällä keskuksen tarhoista karkasi karhuja.