Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanskan ulkoministeriö: Tuntematon esine löydetty Nord Stream -putkesta räjähdyspaikkojen läheltä – myös Putin kertoi löydöstä

Nord Stream 2 -kaasuputkesta on löydetty tuntematon esine läheltä viime syyskuun räjähdyspaikkoja, kertoo Tanskan ulkoministeriö. Itämeren Nord Stream 1 ja 2 -putkilinjat vaurioituivat Tanskan Bornholmin saaren lähistöllä räjähdyksissä viime syyskuussa.

Tanskan viranomaiset ovat nyt saaneet kaasuputket omistavalta venäläiseltä Gazprom-yhtiöltä tiedon, että räjäytetystä Nord Stream 2 -kaasuputkesta on löydetty pieni esine.

– Viranomaiset ovat arvioineet, että havainto ei aiheuta välitöntä turvallisuusriskiä ja että alueella ei ole välitöntä vaaraa ihmisille tai laivaliikenteelle, Tanskan ulkoministeriö ilmoitti sähköpostitse uutistoimisto TT:lle.

Tanskan tiedote tuli Venäjän presidentin Vladimir Putinin ilmoitettua, että Gazprom on löytänyt antennimaisen esineen noin kolmen kilometrin päässä Nord Stream -putken räjähdyspaikasta. Putinin mukaan asiantuntijat uskovat, että se voisi olla antenni, joka vastaanottaa signaalin räjähteen laukaisemiseksi.

Gazprom on hakenut ja saanut Tanskan viranomaisilta luvan tehdä selvitys kaasuputkilla viime vuoden pommi-iskun aiheuttamista vaurioista.

Nordstream-kaasuputket kulkevat Venäjältä Suomenlahden pohjukasta Saksaan.