Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskunta jäi vaalitauolle – puhemies Vanhanen kuvaili tunnelmiaan huojentuneiksi

Nykyinen eduskunta jäi tänään vaalitauolle. Perjantainen täysistunto oli samalla viimeinen puhemies Matti Vanhaselle (kesk.), joka ei ole enää ehdolla tulevissa vaaleissa. Vanhanen kiinnitti istunnossa pitämissään loppusanoissa huomiota siihen, että tämän eduskunnan työtä ovat leimanneet suuret kriisit.

– Mitkään kokemamme tilanteet eivät sellaisinaan toivottavasti tulevaisuudessa toistu, mutta toivon, että olette niiden myötä kartuttaneet näkemyksiä ja itseluottamusta, kun jatkossa joudumme kansamme puolesta hakemaan kuhunkin tilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja.

Vanhanen myös kiitti monia pitkään toimineita kansanedustajia, jotka ovat jättämässä tehtävänsä. Vanhasen lisäksi kansanedustajuudesta ovat luopumassa muun muassa entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sekä aiemmin ministereinäkin toimineet Erkki Tuomioja (sd.), Satu Hassi (vihr.), Toimi Kankaanniemi (ps.), Jukka Gustafsson (sd.), Anu Vehviläinen (kesk.) ja Jari Leppä (kesk.).

Puheen jälkeen eduskunta antoi aplodit seisten.

"Vaalikausi oli poikkeuksellisen työteliäs"

Istunnon jälkeen Vanhanen kuvaili tunnelmiaan huojentuneiksi.

– Kyllä näin pitää sanoa, kyllä tämä vaalikausi oli poikkeuksellisen työteliäs, hän sanoi STT:lle.

Vanhanen kertoi aikovansa käyttää tulevaisuudessa lisääntyvää vapaa-aikaansa aidosti vapaalla olemiseen ja omiin harrastuksiinsa, vaikka seuraakin yhteiskunnan asioita. Esimerkiksi muistelmien tekoa hän ei omien sanojensa mukaan ole jaksanut ajatella.

– Tiedän, kuinka työlästä muistelmien kirjoittaminen on ja vaatisi melkoista asennoitumista. Että se on täysin avoin kysymys. Toivottavasti on vuosia aikaa harkita sitä.

Vaalikauden päättäjäiset pidetään 29. maaliskuuta. Seuraava eduskunta valitaan 2. huhtikuuta järjestettävissä eduskuntavaaleissa.