Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin kommentoi Lintilän Whatsapp-kohua Ylellä: Olen elämäni aikana lähettänyt useita meemejä – ja oikein hauskojakin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, ettei ole keskustellut elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) kanssa tämän Whatsapp-tilin mahdollisesta kaappauksesta. Marin kertoi pääministerin haastattelutunnilla Ylen Radio Suomessa, ettei hänellä ole tarkempaa tietoa tapauksesta.

Lintilä on kertonut, että hänen Whatsapp-tililtään lähetettiin torstaina viesti, jota hän ei ole itse voinut lähettää. Lehtitietojen mukaan tililtä lähetettiin Marinia ja kansanedustaja Matias Mäkystä (sd.) pilkkaava, muokattu valokuva.

Marin kertoi, ettei hän ole käynyt läpi uusia ohjeistuksia ministerien puhelinten käytöstä Lintilän tapauksen vuoksi.

– Todennäköisesti jatkotutkimuksissa selviää, mitä on tapahtunut. Ei ainakaan minulla ole tietoa, että kenenkään muiden tileille olisi murtauduttu, Marin sanoi.

Hän arveli, että meemien lähettely poliitikoilta toisille on melko tavanomaista.

– Varmasti erilaisissa ryhmissä erilaisia viestejä lähetellään, ja myös meemejä ja humoristisia sellaisia. En minä niihin kovin kummoisesti osaa suhtautua.

Hän kertoi kysyttäessä, että on elämänsä aikana lähettänyt meemejä "useitakin, ja oikein hauskojakin".

Viesti lähetettiin Lintilän eduskuntanumerosta

Lintilän mukaan tapaus tuli hänen tietoonsa, kun hänen erityisavustajansa kysyi torstaina illalla, oliko hän lähettänyt kyseisen viestin.

Kuva oli lähetetty Lintilän eduskuntanumerosta, joten eduskunnan turvallisuuspalveluissa selvitetään asiaa. Lintilä on sanonut olleensa viestin lähettämisen aikaan illallisella ja sellaisessa tilanteessa, että on selvää, ettei hän ole voinut viestiä siihen aikaan lähettää.

Lintilä toisti lauantaina Keskipohjanmaa-lehdelle, ettei hän ole voinut lähettää viestiä.

– Paljon vähemmällähän minä olisin päässyt, jos olisin sanonut, että "joo, olen vahingossa lähettänyt", mutta silloin olisi jäänyt tarkistamatta tietoturvapuoli, joka on tässä aika tärkeä, hän sanoi.

Lintilä kertoi lehdelle, ettei muilla ole luvallista pääsyä hänen Whatsapp-tililleen.

---

Juttu on julkaistu alun perin 12. helmikuuta, ja sitä on korjattu 16. helmikuuta kello 18.44: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Lintilä olisi sanonut, ettei hänellä ollut meemi-viestin lähettämisen aikaan puhelinta mukana. Todellisuudessa Lintilä sanoi, ettei hän ole voinut lähettää viestiä, sillä hän oli viestin lähettämisen aikaan sellaisessa tilanteessa, ettei hän ole voinut sitä lähettää. Juttu on tiedoiltaan monin paikoin vanhentunut.