Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Media: Kaksi pidätetty Brysselin keskustan suuressa poliisioperaatiossa

Belgian Brysselissä maanantai-iltaisessa poliisioperaatiossa on pidätetty kaksi ihmistä, kertovat Politico ja Times of Brussels osin uutistoimisto Belgan tietoihin perustuen. Medioiden mukaan syyttäjä on kertonut, että aseistetun kaksikon epäillään olleen osallisina pieleen menneessä luksuskellojen myynnissä, johon oli liittynyt myös ampuma-aseiden käyttöä.

Poliisioperaatio oli käynnissä Euroopan unionin hallintorakennukset sisältävässä kaupunginosassa. Paikallismedian mukaan epäillyt oli paikannettu Rue Boduognat -kadulla sijaitsevaan rakennukseen Euroopan komission rakennuksen lähellä.

Operaatioon kerrottiin osallistuneen noin 30 poliisia, ja alueen yllä on nähty myös poliisihelikopteri.

Operaatio Zelenskyin mahdollisen vierailun kynnyksellä

Poliisioperaatio osui arkaluontoiseen aikaan. EU valmistautuu Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mahdolliseen vierailuun Brysselissä torstaina.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michelin edustaja kertoi maanantaina, että Michel on kutsunut Zelenskyin osallistumaan EU:n tulevaisuushuippukokoukseen. Jos Zelenskyi todella tulee Brysseliin, kyseessä olisi vasta hänen toinen ulkomaanmatkansa Venäjän aloitettua hyökkäyksensä Ukrainaan viime vuoden helmikuun lopussa. Zelenskyi pistäytyi Washingtonissa joulukuussa.