Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvilomaviikoilla sää jatkuu tavanomaista lauhempana koko maassa, lupailee kuukausiennuste

Seuraavalle kuukaudelle on luvassa tavanomaista lauhempaa säätä. Näin kertovat Ilmatieteen laitos ja Foreca Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen tuoreimmasta kuukausiennusteesta, joka ulottuu helmikuun 6. päivästä maaliskuun 6. päivään.

Ennuste kattaa jo osan koululaisten talvilomaviikoista, joita vietetään porrastetusti viikoilla 8–10 eli 20. helmikuuta ja 12. maaliskuuta välillä.

– Koululaisten talvilomaviikot näyttävät meillä keskimääräistä lauhemmilta, ensimmäinen lomaviikko myös sateiselta. Toisella talvilomaviikolla sateiden ennustettavuus on jo heikentynyt, meteorologi Joanna Rinne arvioi Forecan verkkosivuilla.

Ensi viikolla sään ennustetaan lauhtuvan. Keskilämpötila voi olla maan etelä- ja keskiosassa 5–6 astetta keskimääräistä lämpimämpi ja pohjoisessa jopa 6–7 astetta keskimääräistä lämpimämpi.

– Nollan tienoilla olevia tai yli nollan olevia lämpötiloja on viikon aikana koko maassa Pohjois-Lappia myöten. Ei ole mahdotonta, että föhn-tuulessa ajoittain ja paikallisesti lämpötila nousisi jopa 5 asteen yläpuolelle, Forecan Rinne ennustaa.

Viikosta luvataan vähäsateista.

– Sää on ajoittain aurinkoista, ajoittain pilvisempää.

Sää saattaa kylmetä uudelleen viikon lopussa, mutta Rinteen mukaan tämä on vielä epävarmaa. Sateita tulee viikon aikana niin vetenä, räntänä kuin lumenakin.

13. helmikuuta alkavan viikon keskilämpötilat ovat kuukausiennusteen mukaan Suomessa laajalti 3–4 astetta keskimääräistä lämpimämpiä. Pohjois-Lapissa ero ei välttämättä ole näin suuri. Sateita luvataan tavanomaista enemmän.

Koululaisten ensimmäisillä talvilomaviikoilla eli 20. ja 27. helmikuuta alkavilla viikoilla sää näyttää jatkuvan edellisen viikon kaltaisena. Ennusteen mukaan keskilämpötilat ovat ajankohdan keskimääräisiä lukemia lauhempia. Sateinen sää vaikuttaa jatkuvan ensimmäisellä talvilomaviikolla. Toisen talvilomaviikon osalta ennustettavuus on jo heikkoa.

Forecan mukaan myös 6. maaliskuuta alkavalle viikolle on kuukausiennusteessa merkkejä hieman keskimääräistä lauhemmasta säästä ainakin osassa Suomea, mutta ennusteen epävarmuus kasvaa selvästi näin pitkälle mentäessä.