Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloilta Ukrainalle uusi asepaketti, arvo yli kaksi miljardia dollaria

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon on ilmoittanut uudesta Ukrainalle lähtevästä ase- ja ammuspaketista, jonka arvo on noin 2,2 miljardia dollaria.

Paketti sisältää muun muassa ampumatarvikkeita Himars-raketinheitinjärjestelmille, panssaroituja ajoneuvoja sekä lisää ilmapuolustusyksiköitä.

Pentagonin mukaan paketti sisältää myös rakettikäyttöisiä tarkkuuspommeja, joiden kantama on lähes kaksinkertainen Himarseihin verrattuna.

Uutiskanava CNN:n mukaan uusi asepaketti nostaa Yhdysvaltojen Ukrainalle antamien pakettien yhteisarvon lähelle 30:tä miljardia dollaria.

Ranska ja Italia toimittavat omia ohjusjärjestelmiään

Myös Nato-jäsenmaat Ranska ja Italia ovat sopineet toimittavansa Ukrainalle omia siirreltäviä ohjusjärjestelmiään, kertoo Ranskan puolustusministeriö.

Ranskan ja Italian yhdessä kehittämät MAMBA-järjestelmät sisältävät ajoneuvoon asennetun keskipitkän kantaman ohjuspatterin, joka on suunniteltu suojaamaan vihollisen ilmasta tulevilta hyökkäyksiltä eli Venäjän lennokeilta, ohjuksilta ja lentokoneilta.

Ministeriön tiedotteen mukaan päätös oli vastaus Ukrainan puolustusministerin Oleksi Reznikovin kiireelliseen avunpyyntöön Ranskan ja Italian ulkoministereille Ukrainan siviiliväestön ja infrastruktuurin suojelemiseksi Venäjän ilmahyökkäyksiltä.

Ranska ei kuitenkaan ole vielä luvannut lähettää Ukrainaan Leclerc-taistelupanssarivaunujaan.