Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa uusi poliisiväkivaltatapaus kuohuttaa poliisin ammuttua jalattoman miehen

Memphisissä tammikuussa poliisin pahoinpitelemänä kuollutta Tyre Nicholsia ei ollut vielä ehditty haudata keskiviikkona, kun Yhdysvaltoja jo kuohutti jälleen uusi videolle tallentunut mustan miehen kuolema poliisin käsissä.

Tällä kertaa maata järkyttää tapaus, jossa Los Angelesin poliisi ampui viime viikon torstaina kuoliaaksi jalattoman miehen, joka yritti paeta. Tapaus on herättänyt huomiota ohikulkijoiden kuvaamien sosiaalisessa mediassa levitettyjen videoiden vuoksi.

Videoilla 36-vuotias musta mies Anthony Lowe, jonka molemmat jalat on amputoitu, yrittää paeta poliisia heittäytymällä pois pyörätuolistaan ja reidentyngillään juosten.

Los Angelesiin kuuluvan Huntington Parkin poliisin mukaan veistä kantanutta Lowea epäiltiin puukotuksesta, jonka vuoksi poliisi hälytettiin paikalle. Poliisi kertoo käskeneensä Lowea laskemaan veitsensä, mutta tämä ei noudattanut käskyä.

Poliisi kertoo yrittäneensä käyttää etälamautinta

Viranomaisten mukaan Lowe myös uhkasi heittää poliisia veitsellä. Poliisi kertoo yrittäneensä käyttää etälamautinta Loween kahteen otteeseen, mutta tämä ei toiminut.

– Epäilty jatkoi poliisien uhkailua lihaveitsellään, mistä seurasi ampuminen, jossa poliisi oli osapuolena, poliisilaitos sanoi.

Videoilta on nähtävissä, että jalattomalla miehellä on kädessään keittiöveitseltä näyttävä esine, mutta kameraan tallentuneissa tapahtumissa hän ei vaikuta yrittävän lähestyä poliiseja. Jalaton mies näyttää sen sijaan pyrkivän pakoon.

Videot eivät näytä välikohtauksen loppua. Viranomaisten mukaan Lowe kuoli sen jälkeen, kun poliisi oli ampunut tätä noin 10 kertaa.

Los Angeles Timesille puhuneen Lowen perheen mukaan hän oli kärsinyt mielenterveysongelmista.