Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuudes Memphisin poliisi hyllytetty mustan miehen kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn jälkeen

Yhdysvalloissa Memphisin poliisi kertoo hyllyttäneensä kuudennen poliisimiehen, joka oli osallisena mustan miehen kuolemaan johtaneessa pahoinpitelyssä. Aiemmin tapauksen vuoksi on irtisanottu viisi poliisia, joita vastaan on nostettu syytteet toisen asteen murhasta, joka vastaa Suomessa tappoa.

Nyt hyllytetty poliisimies on valkoinen toisin kuin aiemmin irtisanotut poliisit. Hän ei osallistunut itse kuolemaan johtaneeseen pahoinpitelyyn, mutta ampui uhria etälamauttimella ennen sitä.

Memphisin kaupunki kertoi aiemmin lakkauttavansa poliisin erikoisyksikön, jonka jäseniä 29-vuotiaan Tyre Nicholsin kuoliaaksi pahoinpidelleet poliisit olivat.

Joukko poliiseja otti Nicholsin kiinni 7. tammikuuta, kun tämä oli ensin paennut poliiseja jalkaisin. Poliisit pahoinpitelivät Nicholsia lyömällä ja potkimalla. Hän kuoli kolme päivää myöhemmin sairaalassa.

Memphisin kaupunki julkaisi myöhemmin poliisivideot tapahtumista. Videoilla kuuluu, miten Nichols huutaa äitiään kiinnioton aikana.