Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pekka Toveri lähtee kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi

Puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri asettuu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Uudenmaan kokoomuksen piirihallitus on nimennyt Toverin ehdokkaaksi.

Toverin sytykkeenä politiikkaan lähtemiselle oli turvallisuustilanteen muuttuminen merkittävästi aiempaa huonommaksi viime vuosina.

– Esillä olevat uhat ovat laaja-alaisia, Venäjän pitkäaikaisesta uhasta sisäisen turvallisuuden haasteisiin. Uhkiin vastaamiseksi puolustus on oltava kunnossa. Samalla pitää huolehtia yksilön turvallisuudesta takaamalla muun muassa poliisin ja oikeuslaitoksen resurssit, Toveri sanoo Uudenmaan kokoomuksen tiedotteessa.

Toveri, 61, on noussut yhdeksi näkyvimmistä turvallisuuspolitiikan asiantuntijoista sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajan hyökkäyssodan Ukrainassa viime helmikuussa. Toveri on toiminut urallaan myös muun muassa Suomen puolustusasiamiehenä Yhdysvalloissa ja Kanadassa sekä Panssariprikaatin komentajana. Hän asuu Tuusulassa.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan Toverin saaminen ehdokkaaksi vankistaa kokoomuksen roolia "Suomen johtavana turvallisuuspuolueena".

Ehdokkuudesta kertoi aiemmin Verkkouutiset.