Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Solidiumin osaketuotto kipusi lähemmäs kahdeksaa prosenttia vuoden jälkipuoliskolla

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumin osakeomistusten tuotto heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana oli 7,6 prosenttia. Koko viime vuoden osalta yhtiö kuitenkin kirjasi osakeomistuksistaan tappiota 9,0 prosenttia.

Yhtiön mukaan sen osakeomistusten arvo oli joulukuun lopussa noin 7,9 miljardia euroa, kun kesäkuun lopussa summa oli 7,4 miljardia ja viime vuoden joulukuussa lähes 9,0 miljardia. Solidium tuloutti kauden lopussa 307 miljoonaa euroa voitonjakoa Suomen valtiolle.

– Osakeomistusten tuotto oli haastaviin olosuhteisiin nähden hyvä, kertoo Solidiumin toimitusjohtaja Reima Rytsölä tiedotteessa.

– Katsauskauden alussa nähtiin osakekursseissa voimakkaita liikkeitä markkinan inflaatio- ja korko-odotuksien muuttuessa. Vuoden loppua kohden päästiin selvään nousutrendiin raportoitujen inflaatiolukujen oltua hieman markkinan odotuksia pienempiä. Myös yritysten raportoimat tulokset olivat yleisesti ottaen parempia kuin mitä heikentynyt taloudellinen ilmapiiri ja kuluttajien luottamus antoi ymmärtää.

Solidium lisäsi katsauskaudella omistusta Nokian Renkaissa, joka vetäytyi Venäjältä ja investoi uuteen rengastehtaaseen Romaniassa. Rytsölä arvioi, että Nokian Renkailla on hyvät eväät rakentaa liiketoimintaansa uudelta pohjalta.

Rytsölä myös mainitsee syyskuussa julkistetun valtion siltarahoituksen energiayhtiö Fortumille. Hän kuvaa menettelytapaa poikkeukselliseksi.

– Ehtojen mukaisesti saimme Fortumin ensimmäisen lainaerän nostamisen jälkeen merkintäoikeuksia Fortumin uusiin osakkeisiin. Jaoimme nämä merkintäoikeudet omistajallemme (valtiolle) pääoman palautuksena.