Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU tehosti viestiään Iranille lisäämällä uusia nimiä pakotelistalle

Euroopan unioni tehostaa viestiään Iranin ihmisoikeusloukkauksista lisäämällä uusia nimiä pakotelistalle. Ulkoministerit päättivät kokouksessaan maanantaina lisätä pakotelistalle 18 henkilöä ja 19 yhteisöä.

EU:n viesti Iranille on, että sen pitäisi lopettaa mielenosoittajille langetettujen kuolemantuomioiden määrääminen ja täytäntöönpano sekä kumota langetetut kuolemantuomiot ja kohdella pidätettyjä oikeudenmukaisesti.

Listaukseen joutuneiden henkilöiden joukossa on hallituksen ja Iranin parlamentin edustajia, tärkeitä poliittisia ja mediahahmoja sekä Iranin turvallisuusjoukkojen korkea-arvoisia henkilöitä, mukaan lukien Iranin vallankumouskaartin jäseniä.

Rajoittavat toimenpiteet koskevat nyt yhteensä 164 henkilöä ja 31 yhteisöä.

Pakotteet sisältävät varojen jäädyttämistä, matkustuskiellon EU-alueelle sekä kiellon antaa varoja luetteloiduille. Niin ikään on kiellettyä viedä Iraniin laitteita, joita voidaan käyttää sisäisiin tukahduttamistoimiin tai viestinnän valvontaan.