Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suoratoistojätti Netflixin toimitusjohtaja vaihtuu ensimmäistä kertaa 25 vuoteen

Yhdysvaltalaisen suoratoistopalvelu Netflixin toimitusjohtaja vaihtuu. Yhtiön perustajiin kuuluva Reed Hastings ilmoitti siirtyvänsä sivuun yhtiön johdosta. Hastings on toiminut Netflixin toimitusjohtajana 25 vuoden ajan.

Hastingsin vastuu yhtiön hallituksessa kuitenkin jatkuu, vaikka hän jättää toimitusjohtajuuden. Yhtiön mukaan Hastingsin asema Netflixissä muuttuu johtokunnan puheenjohtajaksi. Yhtiön toimitusjohtajuuden jakavat puolestaan sen nykyinen operatiivinen johtaja Greg Peters ja jo aiemmin Hastingsin kanssa toimitusjohtajan rinnalle nostettu Ted Sarandos.

Yksi maailman suurimmista

Netflix on yksi maailman suurimmista suoratoistopalveluista, ja yhtiö ilmoitti saavuttaneensa viime vuoden lopussa 230 miljoonaa käyttäjää. Palvelun käyttäjämäärä kasvoi vuoden viimeisten kuukausien aikana 7,7 miljoonalla.

Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä julkaistussa vuosikatsauksessa yhtiö arvioi käyttäjämäärän kasvun taustalla olleen muun muassa sen uudet julkaisut, kuten Britannian prinssi Harryn ja hänen vaimonsa Meghanin elämästä kertova dokumenttisarja Harry & Meghan sekä kauhukomediasarja Wednesday.

Yhtiö arvioi, että käyttäjämäärää kasvatti sen käyttöön ottama tilaus, joka on aiempia edullisempi mutta joka sisältää käyttäjille mainoksia. Suomessa sitä ei ole käytössä. Hintakilpailun taustalla on kiristynyt kilpailu suoratoistopalveluiden asiakkaista.

Netflixin asemaa haastaa merkittävästi myös Disney-konsernin Disney+ palvelu.