Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU varoitti Elon Muskia Twitterin suljettua toimittajien tilejä

Euroopan unioni on huolestunut sosiaalisen median viestipalvelu Twitterin suljettua useiden toimittajien tilejä. EU:n komission varapuheenjohtaja Vera Jourova muistutti unionin digipalvelusäädöksen edellyttävän tiedonvälityksen vapauden kunnioittamista.

Sanansa Twitterin omistajalle Elon Muskille osoittanut komissaari muistutti, että on rajoja, joiden yli ei pidä mennä ja että sanktiot ovat mahdollisia.

Myös Saksan ulkoministeriö kertoi pitävänsä Twitterin toimintaa huolestuttavana.

Twitter sulki eilen Yhdysvaltain aikaa yli puoli tusinaa tilejä, jotka kuuluivat yhtiöstä ja Muskista kriittisesti kirjoittaneille toimittajille. He olivat muun muassa raportoineet Muskin yksityislentokoneen liikkeittä seuranneen @ElonJet-tilin sulkemisesta aiemmin.

Suljettujen tilien haltijoiden joukossa on muun muassa CNN:n, New York Timesin ja Washington Postin toimittajia. Tiedotusvälineet ovat peränneet Twitteriltä selitystä journalistiensa tilien sulkemiseen, mutta yhtiö ei ole toistaiseksi kommentoinut toimiaan.

Erikoisista tempauksistaan tunnettu miljardööri Musk on omien sanojensa mukaan sananvapauden esitaistelija.

– Minulla ei ole mitään käsitystä, mitä sääntöjä olen mukamas rikkonut. Twitteristä ei ole kuulunut mitään, vapaa toimittaja Aaron Rupar ihmetteli.