Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Time valitsi Volodymyr Zelenskyin vuoden henkilöksi

Yhdysvaltalainen Time-aikakauslehti on valinnut Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin vuoden henkilöksi. Valinnan perusteena on urhea vastarinta, jota Ukraina on tehnyt sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi maahan helmikuussa.

Zelenskyi on lehden päätoimittajan Edward Felsenthalin mukaan syöpynyt ihmisten mieleen kaikkialla maailmassa tavalla, jota ei ole nähty vuosikymmeniin. Felsenthal kuvaili Zelenskyin päätöstä jäädä sodan alettua Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan "ratkaisevaksi". Päätoimittajan mukaan päätös tämän vuoden henkilöstä oli selkein pitkään aikaan.

Valinta ei ole sinänsä arvonimi tai tunnustus, vaan vuoden henkilöksi valitaan henkilö tai taho, joka on tehnyt suurimman vaikutuksen vuoden aikana millä tahansa tavalla.

Time valitsi vuoden henkilön ensimmäisen kerran vuonna 1927. Viime vuonna vuoden henkilöksi valittiin sähköautoja valmistavaa Teslaa ja avaruusteknologiayritys SpaceX:ää luotsaava monimiljardööri Elon Musk. Sittemmin Musk on muun muassa ostanut sosiaalisen median alustan Twitterin 44 miljardin dollarin kauppahintaan.