Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsissa 33-vuotias tuomittiin murhasta – puukotti kuoliaaksi naisen Almedalenin politiikkaviikon aikana Visbyssä

Ruotsissa Gotlannin käräjäoikeus antoi tiistaina tuomion viime kesänä Almedalenin politiikkaviikon aikana tapahtuneesta puukotuksesta. 33-vuotiaan miehen katsottiin syyllistyneen murhaan ja terroririkoksen valmisteluun.

Mies tuomittiin psykiatriseen hoitoon.

Syyttäjän mukaan puukotuksessa oli kyseessä terroristinen teko, joka kohdistui koko Ruotsin yhteiskuntaa vastaan. Mies puukotti heinäkuussa kuoliaaksi Ruotsin kuntien ja alueiden psykiatriatoimen koordinoinnista vastanneen naisen. Tuomioistuin kuitenkin katsoi, ettei nainen ollut sellaisessa asemassa, että kyse olisi ollut terroriteosta. Tuomio tuli murhasta.

Lisäksi miehen katsottiin suunnitelleen Ruotsin keskustapuolueen puheenjohtajan Annie Lööfin surmaamista, ja tämä katsottiin terroririkoksen valmisteluksi.

Syytetylle tehdyn oikeuspsykiatrisen tutkimuksen mukaan syytetty kärsi vakavasta mielenterveyshäiriöstä niin teon kuin tutkinnankin aikana. Syytetty on myöntänyt tekonsa.

Syyttäjä ei vielä osannut sanoa, valittaako hän tuomiosta hovioikeuteen.