Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salaliittoteoreetikko Alex Jones haki henkilökohtaista konkurssia

Yhdysvaltalainen äärioikeistolainen salaliittoteoreetikko Alex Jones jätti perjantaina henkilökohtaista konkurssia koskevan hakemuksen. Lokakuussa Jones oli tuomittu maksamaan liki miljardin dollarin vahingonkorvaukset Sandy Hookin koulusurmaa koskevista perättömistä väitteistään.

Jones väitti radio-ohjelmassaan vuosien ajan, että koulusurma oli lavastettu aselakien kiristämiseksi. Hän perui myöhemmin väitteensä.

Sandy Hookin kouluampuminen tapahtui Yhdysvalloissa Connecticutin Newtownissa vuonna 2012. Ampumisessa sai surmansa 20 lasta ja kuusi opettajaa.

Jones on todettu syylliseksi useissa oikeudenkäynneissä, joissa on käsitelty kunnianloukkauskanteita, joita kouluampumisessa kuolleiden perheet ovat nostaneet. Aiemmin tänä vuonna texasilaisvalamiehistö tuomitsi Jonesin liki 50 miljoonan dollarin vahingonkorvauksiin Sandy Hook -puheidensa vuoksi.

Jonesin perustama Infowars-sivusto on hakeutunut konkurssiin kuten myös hänen omistamansa yritys Free Speech Systems.

Jones on Yhdysvaltain edellisen presidentin Donald Trumpin kovaääninen kannattaja, ja Trump esiintyi useaan otteeseen Jonesin radio-ohjelmassa vuoden 2016 presidentinvaalikampanjansa aikana. Jonesin kerrotaan myös olleen Washingtonissa, kun Trumpin kannattajat murtautuivat kongressiin ja yrittivät estää presidentti Joe Bidenin vaalivoiton vahvistamisen.