Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat, EU ja Nato suunnittelevat uusia tukitoimia talven pakkasista kärsivälle Ukrainalle

Yhdysvallat, Nato ja usea EU-maa suunnittelevat uusia tukitoimia Ukrainalle, jotta maa selviää tulevasta talvesta mahdollisimman vähin vahingoin. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Venäjä on viime viikkoina kohdistanut hyökkäystään Ukrainan energiainfrastruktuuriin, ja maata uhkaa energiavaje. Talven pakkasilla sähkökatkokset voivat aiheuttaa merkittävää haittaa yhteiskunnan toiminnalle.

Tukitoimet ovat yksi Naton ulkoministerikokouksen pääpuheenaiheista. Kokous käydään Romanian Bukarestissa. Myös Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto on mukana kokouksessa. Kyseessä on Suomen ensimmäinen kerta kokouksen tarkkailijajäsenenä.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi ennen kokousta puolustusliiton seisovan Ukrainan takana niin pitkään kuin sille on tarvetta.

– Me emme peräänny. Ukrainan tukeminen ja presidentti (Vladimir) Putinin häviön varmistaminen ovat ensisijaisen tärkeitä asioita.

Uutistoimisto Reutersin lähteet kertovat, että suunnitteilla on ainakin rahasta, sähkönsiirtolaitteista ja aseista koostuvia tukipaketteja. Aseilla on tarkoitus täydentää Ukrainan ehtyneitä varastoja.

– Ukrainalle on tulossa kamala talvi, joten on meidän tehtävämme varmistaa, että se selviävät siitä, eurooppalainen diplomaatti kommentoi Reutersille.