Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU:n energiaministerien määrä päättää tänään uusista hätätoimista

EU-maiden energiaministerit kokoontuvat tänään Brysseliin ylimääräiseen kokoukseen. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan kokouksessa on tarkoitus päättää uusista energiakriisiin liittyvistä hätätoimista.

Energianeuvoston kokouksen asialistalla ovat niin kutsuttu kaasun solidaarisuusasetus sekä uusiutuvan energian käyttöönoton nopeuttamista koskeva asetus. Molemmista pyritään saamaan kokouksessa poliittinen sopu.

Kaasun solidaarisuusasetuksen tarkoituksena on lieventää korkean kaasun hinnan vaikutuksia. Asetusehdotus sisältää muun muassa kaasun yhteishankintojen edistämistä sekä kaasun hinnan ja sen heilahteluiden vaikutusten rajaamista. Kaasun hintakatosta EU-komissio antoi erillisen ehdotuksen tiistaina, ja komissio esittelee sen kokouksessa energiaministereille.

Uusiutuvan energian käyttöönoton nopeuttamista koskevassa asetuksessa ehdotetaan määräaikaisia hätätoimenpiteitä muun muassa investointien luvituksen nopeuttamiseksi.

Suomea kokouksessa edustaa elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) valtiosihteeri Ann-Mari Kemell.

Energiaministerit keskustelivat energiakriisistä edellisen kerran lokakuun lopulla Luxemburgissa.