Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brasilian varapresidentin mukaan jalkatulehdus pitää Bolsonaron poissa julkisuudesta – "Hän ei voi pitää housuja"

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on pysytellyt piilossa julkisuudelta, koska hänellä on jalassaan ihotulehdus, kertoo O Globo -sanomalehti.

Bolsonaro ei ole kahteen viikkoon poistunut virka-asunnostaan.

– Kyse on terveysongelmasta. Hänellä on jalkavamma, ihotulehdus, Brasilian varapresidentti Hamilton Mourao kertoi O Globolle presidentinpalatsissa järjestetyssä tilaisuudessa.

– Hän ei voi pitää housuja. Haluatteko hänen tulevan tänne bermudashorteissa?

Laitaoikeistolainen Bolsonaro hävisi niukasti presidentinvaalien toisella kierroksella lokakuun lopussa vasemmiston Luiz Inacio Lula da Silvalle, joka nousee presidentiksi Bolsonaron tilalle vuodenvaihteessa.

Vaalitappion jälkeen Bolsonaro on nähty julkisuudessa vain kerran. Kaksi päivää vaalien jälkeen hän antoi lyhyen lausunnon, jossa hän ei myöntänyt tappiotaan eikä onnitellut Lulaa.

Väistyvä johtaja vaitonainen myös sosiaalisessa mediassa

Bolsonaron katoamisen julkisuudesta on yleisesti arveltu liittyvän hänen vaalitappioonsa. Hän oli vaaleihin asti aktiivinen sosiaalisessa mediassa, mutta on viime aikoina ollut vaiti myös siellä. Bolsonaro jätti myös väliin YK:n ilmastokokouksen Egyptissä ja G20-huippukokouksen Indonesiassa.

Ennen vaaleja Bolsonaro esitti vihjailuja vaalivilpistä, ja hänen kiihkeimmät kannattajansa ovat vaalien jälkeen osoittaneet päivittäin mieltään. Tiistaina, jolloin Brasiliassa oli kansallinen vapaapäivä, tuhannet mielenosoittajat kerääntyivät sotilastukikohtien ulkopuolelle vaatimaan armeijalta toimia Lulan valtaannousun estämiseksi.

Bolsonaro on kuitenkin valtuuttanut vallanvaihdoksen, ja siirtymä uuteen hallintoon on jo käynnissä.