Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Tuomarin väitetään raivonneen ja käyttäneen kovia otteita koiranäyttelyssä – osapuolet ovat täysin eri mieltä tapahtumista

Saksalaistuomarin väitetään käyttäytyneen epäasiallisesti ihmisiä ja koiria kohtaan Jyväskylässä viikonloppuna järjestetyssä kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Iltalehden mukaan kokeneen näyttelytuomarin kerrotaan raivonneen ihmisille ja kohdelleen koiria kovakouraisesti.

Saksalaistuomari kiistää toimineensa millään lailla väärillä tavoilla.

Iltalehden haastatteleman, pitkään koiranäyttelyjä kiertäneen naisen mukaan tuomari oli repinyt pöydällä hänen nuorta koiraansa kovin ottein. Nainen kertoo myös, että näyttelyn tuomari oli huutanut ja kiroillut, minkä jälkeen näyttelyn järjestäjä oli joutunut rauhoittelemaan tuomaria.

Keskustelua tuomarin käytöksestä on käyty myös Facebookin keskusteluryhmissä.

Syytösten kohteena olevan tuomarin mukaan yksi arvosteltavista koirista yritti purra häntä ja hän hylkäsi kyseisen koiran. Koiran esittelijän kerrotaan tulleen takaisin paikalle järjestäjän edustajan kanssa ja syyttäneen tuomaria valehtelusta.

Jyväskylän koiranäyttelyiden näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Jarmo Hilpinen kertoo Iltalehdelle saaneensa yhteydenoton saksalaistuomarin toiminnasta. Asiaa aiotaan selvittää tarkemmin.