Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näyttelijä Alec Baldwin nosti kanteen useita Rust-elokuvassa työskennelleitä vastaan – syyttää kuolemaan johtaneesta huolimattomuudesta

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Alec Baldwin on nostanut kanteen neljää Rust-elokuvan parissa työskennellyttä ihmistä vastaan. Baldwinin näkemys on, että nelikon huolimattomuuden vuoksi hän tuli ampuneeksi kuvaaja Halyna Hutchinsin elokuvan kuvauksissa viime vuoden lokakuussa.

Baldwin oli harjoittelemassa kohtausta käsiaseella, jossa piti olla vain paukkupanoksia. Aseessa oli kuitenkin oikea luoti, ja Baldwin ampui 42-vuotiaan Hutchinsin sekä haavoitti ohjaaja Joel Souzaa.

Nyt Baldwin on nostanut kanteen elokuvan apulaisohjaajaa, rekvisiittavastaavaa sekä aseista vastannutta rekvisiitta-assistenttia ja aseet ja ammukset kuvauksiin hoitanutta henkilöä vastaan. Baldwinin mukaan he eivät olleet varmistaneet kuvauksissa olleiden aseiden turvallisuutta eivätkä tarkistaneet harjoituksissa käytettyä asetta ennen sen luovuttamista Baldwinille. Kaikki kanteen kohteet ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Myös Baldwinia vastaan on nostettu kanne tapahtumien vuoksi.

Kuvaukset jatkuvat ensi vuonna

Viime kuussa Baldwin sopi siviilikanteen Hutchinsin perheen kanssa. Yksityiskohtia sopimuksesta ei ole julkistettu. Tuomarin on vielä määrä vahvistaa sovinnon ehdot.

Baldwin on Rust-elokuvassa sekä tuottajan että näyttelijän roolissa. Aiemmin hän sanoi, ettei ollut painanut aseen liipaisinta, mutta poliisitutkinnan mukaan ase ei olisi voinut laueta millään muulla tavalla.

Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö ase olisi ollut Baldwinin käsissä lauetessaan. Epäselvää edelleen on, miten oikeat luodit päätyivät aseeseen. Elokuvan aseista vastannut assistentti on nostanut kanteen ammusten toimittajaa vastaan ja syyttänyt tätä oikeiden luotien jättämisestä tyhjien joukkoon.

Rikossyytteitä tapahtuneen vuoksi ei ole nostettu, mutta tutkijat eivät ole sulkeneet niiden mahdollisuutta pois.

Tapauksen jälkeen Hollywoodia on vaadittu luopumaan aseiden käytöstä kuvauksissa.

Elokuvan tuotannon on määrä jatkua tammikuussa. Tuotantoa johtaa tuolloin Hutchinsin puoliso Matthew Hutchins, joka on sanonut, ettei häntä kiinnosta syytellä ketään. Puolison mukaan kyse oli karmeasta onnettomuudesta.