Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nelikymppistä miestä epäillään 3D-aseiden valmistamisesta Satakunnassa – paljastui poliisille ajettuaan kolarin aseiden osia autossaan

Nelikymppisen miehen epäillään rakentaneen toimivia aseita 3D-tulostimen avulla, Lounais-Suomen poliisi kertoi torstaina. Poliisin mukaan kysymys on harvinaislaatuisesta rikoksesta Suomessa.

– Vastaavia tapauksia, joissa 3D-tulostimen avulla olisi rakennettu toimivia aseita, ei juuri ole tullut ilmi, kertoi tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kristiina Kontio poliisin tiedotteessa.

Rikosepäilyt heräsivät, kun epäilty mies törmäsi autollaan valotolppaan Kankaanpäässä Satakunnassa huhtikuussa. Samassa yhteydessä hänen autostaan löydettiin itsevalmistettuja muovisia aseen lippaita.

Poliisi teki miehen kotiin Ulvilassa etsintöjä, joissa hänen hallustaan löytyi itse valmistettujen, erityisen vaarallisiksi luokiteltujen aseiden lisäksi 3D-tulostin sekä monenlaisia aseen osia ja aseiden rakentamiseen liittyvää välineistöä.

– Kuulusteluissa mies kertoi rakentaneensa omistamansa 3D-tulostimen avulla paitsi lippaita, myös toimintakykyisiä aseita. Valmistamiensa osien lisäksi hän oli tilannut joitakin osia netistä ja niistä kokoamalla rakentanut toimintakykyisiä aseita, tiedotteessa sanottiin.

Kotona muitakin laittomia aseita ja "mittava" kannabiskasvattamo

Poliisin mukaan epäilty on sanonut valmistaneensa aseet omaan käyttöönsä. Hänen kotoaan takavarikoitiin myös useita muita luvattomia ampuma-aseita sekä useita satoja eri kaliiberin patruunoita. Lisäksi poliisi löysi etsinnöissä miehen kotoa "mittavan" kannabiskasvattamon sekä useita kiloja myyntikelpoista kannabista.

Miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta ja törkeästä huumausainerikoksesta. Hän oli tutkinnan aikana jonkin aikaa vangittuna, mutta on sittemmin vapautettu odottamaan asian oikeuskäsittelyä, poliisi kertoo.

Esitutkinta on valmistumassa, ja asia siirtyy lähiaikoina syyttäjän harkittavaksi.