Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolustusministeriö selvittää venäläisten kiinteistökauppojen lisärajoituksia – myös täyskieltoa harkitaan

Puolustusministeriö on asettanut selvitysryhmän pohtimaan tarvetta määrätä venäläisten kiinteistökaupoille lisärajoituksia. Ryhmä tarkastelee myös täyskieltoa ja rajoitusten muita vaatimuksia ja seurannaisvaikutuksia.

Lisäksi tutkitaan muita vaihtoehtoja valvoa EU/ETA-alueen ulkopuolisten maiden kansalaisten kiinteistöomistuksia.

– Euroopan turvallisuustilanteen jatkuessa jännitteisenä on tarve aiempaakin tarkemmalle arvioinnille EU/ETA-alueen ulkopuolisesta kiinteistöomistuksesta ja sen mahdollisesta rajoittamisesta Suomessa, totesi puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) tiedotteessa.

Selvitys venäläisten kiinteistökaupan rajoittamisesta annetaan viimeistään 19. joulukuuta. Muut osat valmistuvat ensi vuoden puolella, viimeistään helmikuun lopulla.

Selvitysten jälkeen käynnistetään erilliset lainsäädäntöhankkeet, jos lainsäädännön katsotaan kaipaavan uutta päivitystä. Edellinen hallituksen esitys ulkomaisen kiinteistönomistuksen valvonnasta annettiin eduskunnalle lokakuussa.