Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksa suunnittelee kannabiksen laillistamista – hallitus hyväksynyt suunnitelmat

Saksa aikoo laillistaa kannabiksen viihdekäytön yhtenä ensimmäisistä Euroopan maista, uutisoi Reuters.

Terveysministeri Karl Lauterbach esitteli keskiviikkona hallituksen hyväksymän asiakirjan suunnitellusta lainsäädännöstä, jolla säännellään kannabiksen jakelua ja viihdekäyttöä täysi-ikäisille.

Myös laillinen hallussapitokoko viihdekannabikselle kasvaisi 30 grammaan, kannabiksen yksityistä viljelyä laillistettaisiin rajoitetusti sekä meneillään olevat rikostutkinnat ja oikeudelliset menettelyt keskeytyisivät. Hallitus ottaisi käyttöön myös erityiskulutuveron, kehittäisi kannabikseen liittyvää koulutusta ja väärinkäytön ehkäisyä.

Kannabiksen laillistaminen arvioidaan voivan tuoda Saksalle vuosittaisia verotuloja ja säästöjä noin 4,7 miljardin euron arvosta ja luovan 27 000 uutta työpaikkaa.

Lauterbachin mukaan noin 4 miljoonaa henkilöä käytti kannabista Saksassa vuonna 2021. Hänen mukaansa laillistaminen hillitsisi kannabiksen katukauppaa.

Saksa toimittaa asiakirjan Euroopan komissiolle ennakkoarviointia varten ja laatii lain vasta, kun komissio hyväksyy suunnitelmat.

Lauterbach ei ilmoittanut aikataulua suunnitelmille.

Tällä hetkellä ainoa kannabiksen viihdekäytön Euroopassa laillistanut valtio on Malta.

Saksa laillisti kannabiksen rajoitetun lääkekäytön vuonna 2017.