Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmannes maailman lapsista kärsii ilmastokriisistä ja köyhyydestä

Ilmastokriisi ja köyhyys muodostavat yhdessä äärimmäisen vakavan uhan joka kolmannelle maailman lapsista eli noin 774 miljoonalle lapselle. Tieto selviää Pelastakaa Lapset -järjestön tänään julkaistusta raportista.

Järjestön tiedotteen mukaan tällaisen uhan alla eläviä lapsia on suhteellisesti eniten Etelä-Sudanissa, 87 prosenttia lapsista, ja Keski-Afrikan tasavallassa, 85 prosenttia lapsista. Määrällisesti eniten molemmista uhista kärsiviä lapsia on Intiassa, 223 miljoonaa lasta.

Yhteensä 183 miljoonaa lasta elää kolminkertaisessa vaarassa, sillä heitä uhkaa ilmastokriisin ja köyhyyden lisäksi myös konflikti. Eniten tästä kolminkertaisesta uhasta kärsiviä lapsia on Burundissa, 63 prosenttia lapsista.

Kansainvälinen Pelastakaa Lapset -järjestö kertoo tiedotteessaan vaativansa YK:n ilmastokokoukseen valmistautuvia maita asettamaan kunnianhimoisempia tavoitteita päästöjen vähentämiseksi ja pitämään lasten tarpeet etusijalla.

– Maailman rikkaimpien maiden pitää osoittaa johtajuutta, ei vähiten siksi, että näiden maiden päästöt ovat merkittävästi syventäneet ilmasto- ja eriarvoisuuskriisiä, toteaa Pelastakaa Lapset -järjestön kansainvälisten ohjelmien johtaja Anne Haaranen järjestön tiedotteessa.