Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoomus jättää välikysymyksen hallituksen metsäpolitiikasta ja EU:n ennallistamisasetuksesta

Oppositiopuolue kokoomus kertoi perjantaina jättävänsä hallitukselle välikysymyksen EU-vaikuttamisesta metsäpolitiikan ja niin kutsutun ennallistamisasetuksen asioissa.

Kokoomus kertoo katsovansa, että hallitus on laiminlyönyt Suomen kansalliset edut ja ettei Suomen tule hyväksyä ennallistamisasetusta sen ehdotetussa muodossa.

– Suomen metsien vastuullinen käyttö on turvattava. Ennallistamisasetus ei kunnioita unionin toiminnan kannalta olennaista toissijaisuusperiaatetta eikä tuota parasta mahdollista lopputulosta kansallisen liikkumavaran jäädessä liian rajalliseksi. Lisäksi kustannukset Suomelle ovat suhteettoman suuret, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo tiedotteessa.

Euroopan komissio haluaisi, että ainakin 20 prosenttia EU:n maa- ja merialueista olisi ennallistamistoimien kohteena vuoteen 2030 mennessä.

----

Juttua on korjattu 22.10. klo 15.49. Aiemmassa versiossa kerrottiin kokoomuksen olevan suurin oppositiopuolue. Näin ei ole, vaan suurin oppositiopuolue on nykyisessä eduskunnassa perussuomalaiset.