Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjassa suljettiin hetkeksi kahden lentokentän ilmatila lennokkihavainnon takia

Norjassa kahden lentokentän ilmatila suljettiin sunnuntai-iltana noin tunniksi lennokkihavainnon takia. Asiasta kertovat muun muassa VG ja Aftenposten.

Lennokki havaittiin Solan lentokentältä Stavangerissa nousseesta koneesta. Ilmatila Stavangerin ja läheisen Haugesundin lentokenttien yllä suljettiin paikallista aikaa puoli yhdeksän jälkeen illalla. Kello 21.40 paikallista aikaa Norjan lentokenttiä operoiva Avinor ilmoitti, että ilmatila on jälleen avattu.

Ilmatila suljettiin varotoimena turvallisuuden takia. Norjassa lennokkien lennättäminen alle viiden kilometrin päässä lentokentistä on kiellettyä.

Poliisilla ei ole tietoa siitä, kuka lennokkia lennätti. Lennokista ei myöskään ole muita havaintoja kuin lentokoneesta tehty. Lennokki ei aiheuttanut vaaraa nousevalle koneelle.

Ilmatilan sulkeminen aiheutti lentojen myöhästymisiä ja peruuntumisia Stavangerin ja Haugesundin lentokentillä.

Viime päivinä Norjassa on pidätetty kaksi venäläistä lennokkien laittoman käytön takia. Norjassa on myös tehty paljon havaintoja lennokeista kriittisen infrastruktuurin ja öljy- ja kaasukenttien lähistöllä. Poliisi onkin kehottanut norjalaisia tarkkailemaan erityisen tarkasti lennokkeja epäilyttävissä paikoissa.