Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääministeri Marin aikoo esiintyä Slushissa miehensä työpaikan edustajan kanssa – kertoo arvioivansa vielä mahdollista eturistiriitaa oikeuskanslerin kanssa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) esiintyy marraskuussa kasvuyritystapahtuma Slushissa aviopuolisonsa työpaikan edustajan kanssa.

Marin keskustelee tilaisuudessa, joka käsittelee hallitusten roolia innovaatioille sopivan ympäristön luomisessa. Marinia haastattelee Christian Miele pääomasijoitusyhtiö Headlinesta. Marinin puoliso Markus Räikkönen työskentelee samassa yrityksessä sijoittajana.

Marin kertoo STT:lle sähköpostitse lähettämässään kommentissa, että hän aikoo puheenvuorossaan keskittyä Euroopan strategiseen autonomiaan teknologioiden ja osaamisen näkökulmasta.

– En ole katsonut ongelmalliseksi osallistua keskusteluun, koska siinä käsiteltävät teemat ovat yleisiä ja samoja, joista olen puhunut lukuisissa muissakin tilaisuuksissa. Arvioimme vielä osallistumista intressiristiriitanäkökulmasta ja keskustelemme asiasta oikeuskanslerin kanssa, Marin kirjoittaa.

Pääministeri ei vastannut siihen, miten hän päätyi mukaan tapahtumaan ja näkeekö hän eturistiriitaa siinä, että tarjoaa näkyvyyttä puolisonsa työpaikalle. Marin kertoo keskustelleensa osallistumisesta miehensä kanssa ja tavanneensa Mielen aiemmin.

Slush järjestetään Helsingissä 17.–18. marraskuuta. Marinin ja Mielen tilaisuus on tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Lisäksi Marin kertoo osallistuvansa edeltävänä päivänä tapahtuman puhujille tarkoitettuun tilaisuuteen, jossa hän pitää lyhyen puheenvuoron.

Slush on järjestetty vuodesta 2008 alkaen. Tapahtuman verkkosivujen mukaan paikalle odotetaan tänä vuonna 4 600 kasvuyritysten edustajaa, 2 600 sijoittajaa sekä tuhansittain muita vieraita.

Marin kritisoi Sipilän yrityskytköksiä

Viime vaalikaudella Marin kommentoi kriittisesti pääministerin ja tämän lähipiirin yritysten välisiä yhteyksiä.

Tammikuussa 2017 useat mediat kertoivat valtion edistäneen oululaisen Chempolis-yhtiön liiketoimintaa. Chempolis oli saanut rahoitusta valtionyhtiö Fortumilta sekä osallistunut valtion vienninedistämismatkalle Intiaan. Silloisen pääministerin Juha Sipilän (kesk.) lapset omistivat yhtiöstä osuuden.

Marin reagoi asiaan SDP:n varapuheenjohtajana ja oppositiopuolueen kansanedustajana:

– Päivä päivältä näyttää enemmän siltä, ettei Sipilä ole politiikassa edistämässä isänmaan vaan lähipiirinsä etua, Marin kirjoitti tuolloin viestipalvelu Twitterissä.

Marin viittasi tviitissään myös Talvivaaran kaivokseen. Tiedotusvälineet olivat aiemmin kertoneet, että Sipilän sukulaiset omistavat yrityksen, joka oli saanut tilauksen valtion omistamalta Talvivaaralta.

Aiemmin tällä vaalikaudella kerrottiin, että Räikkösen silloisessa työpaikassa MarkkinointiAkatemiassa pyrittiin hyödyntämään tämän asemaa asiakashankinnassa. Yrityksen toimitusjohtaja kertoi, että kyse oli yksittäisen työntekijän toiminnasta, joka ei ollut yhtiön hyväksymää. Toimitusjohtaja Mikko Pulkkila kertoi kuulleensa asiasta median kautta.

Marinin osallistumisesta Slushiin kertoi aiemmin MTV:n uutiset sen jälkeen, kun Slush oli nostanut Marinin esiintymisen esille Twitterissä.