Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläismiehet hakkasivat everstiluutnantin värväyskeskuksessa – oli kutsunut heitä "tykinruoaksi"

Venäjän asevoimien everstiluutnantti pahoinpideltiin Venäjällä Penzan kaupungissa, kun hän kutsui mobilisoitavia varusmiehiä "teurastettavaksi tarkoitetuksi tykinruoaksi". Asiasta kertoo muun muassa yhdysvaltalainen sanomalehti New York Post. Video tilanteesta leviää sosiaalisessa mediassa.

Välikohtaus tapahtui urheiluhallissa, joka oli muutettu värväyskeskukseksi, jossa oli yli 1 000 sijoitettua värvättävää.

Tilanteesta leviävällä videolla värvättävät lyövät sotilasasuun pukeutunutta miestä kasvoihin ja potkivat häntä, kun hän kaatuu kerrossängyn viereen.

Värväystoimiston virkailija torui kuuluttimen avulla miehiä nyrkkitappelun aloittamisesta.

– Ehditte kyllä riehumaan ja taistelemaan, miehen puhe kuuluu, viitaten ilmeisesti Ukrainan sotaan.

Everstiluutnantin kerrotaan saaneen pahoja vammoja kasvoihinsa.

Värvättävän miehen veli kertoo erillisellä videolla, että värvättävät olisivat "kaikki humalassa", ja että keskuksessa olisi ollut hätätilanteita, joiden vuoksi on kutsuttu ambulansseja.

Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti 21. syyskuuta osittaisen liikekannallepanon, jonka ilmoitettiin koskevan 300 000 reserviläistä. Käytännössä liikekannallepanon laajuus oli paljon laajempi. Putin itse myönsi myöhemmin, että liikekannallepanon suhteen "on tehty virheitä".

Liikekannallepanolla Venäjä pyrkii paikkaamaan Ukrainan hyökkäyssodassa kärsimiään tappioita.