Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bulgariassa ovensuukysely ennustaa vaaleissa ex-pääministeri Borisovin puolueelle suurinta äänipottia

Bulgariassa ovensuukysely lupailee ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa suurinta äänipottia ex-pääministerin Boyko Borisovin keskustaoikeistolaiselle GERB-puolueelle.

Tämän päivän vaalit olivat jo neljännet alle kahden vuoden aikana. Ne käytiin huimasti nousevan inflaation ja Ukrainan sodan aiheuttaman levottomuuden vallitessa.

Ovensuukysely näytti GERB-puolueelle noin 25 prosentin kannatusta. Toiseksi eniten kannatusta kysely antoi Kiril Petkovin keskustalaiselle puolueelle. Petkovin luotsaama hallitus sai epäluottamuslauseen kesäkuussa.

Viime vaaleissa marraskuussa 2021 tärkeä puheenaihe oli laajalle levinnyt korruptio. Nyt äänestäjiä huolettivat taloudelliset ongelmat. Bulgaria on EU:n köyhin maa, jossa inflaatio on vuositasolla lähes 20 prosenttia.

Maan pääkaupungissa Sofiassa äänestänyt Krasimira Velkova, 64-vuotias taloustieteilijä, vahvisti nämä pelot.

– Ihmiset ovat huolissaan inflaatiosta, siitä, että kun he menevät ruokakauppaan, vain puolillaan oleva ostoskärry maksaa omaisuuden. Ero viime vuoteen verrattuna on kerta kaikkiaan tyrmistyttävä, hän sanoi uutistoimisto AFP:lle.