Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat kehottaa kansalaisiaan poistumaan Venäjältä

Yhdysvaltain Venäjän-suurlähetystö on antanut kansalaisilleen turvallisuusvaroituksen. Yhdysvaltain kansalaisia kehotetaan poistumaan Venäjältä välittömästi ja olemaan matkustamatta maahan. Varoituksen mukaan liikekannallepanoa toteuttava Venäjä voi kieltäytyä tunnustamasta kaksoiskansalaisten Yhdysvaltain kansalaisuutta, evätä heiltä pääsyn konsuliapuun, estää lähdön Venäjältä ja värvätä asepalvelukseen.

Kaupalliset matkustusmahdollisuudet ovat rajalliset. Yhdysvaltain ulkoministeriö tarjoaa kansalaisille tietoa matkustusmahdollisuuksista erillisellä verkkosivulla, josta löytyy myös tietoa Venäjän naapurimaiden pääsyehdoista, vanhentuneella passilla matkustamiseen liittyvistä menettelyistä sekä viisumivaatimuksista perheille, joiden jäsenet ovat Yhdysvaltain ja Venäjän kaksoiskansalaisia.

– Muistutamme kansalaisia siitä, että oikeutta rauhanomaiseen kokoontumiseen ja sananvapauteen ei taata Venäjällä. Välttäkää kaikkia poliittisia mielenosoituksia, älkää valokuvatko turvallisuushenkilöstöä näissä tapahtumissa.

Venäjän viranomaisten kerrotaan pidättäneen mielenosoituksiin osallistuneita Yhdysvaltain kansalaisia.