Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zelenskyi: Izjumista löytynyt kaksi uutta joukkohautaa

Ukrainan Izjumin kaupungista on löytynyt kaksi uutta joukkohautaa, kertoo maan presidentti Volodymyr Zelenskyi. Asiasta uutisoi muun muassa Reuters.

– Tänään sain lisätietoja. He ovat löytäneet kaksi uutta joukkohautaa, joissa oli satoja ihmisiä. Puhumme pienestä Izjumin kaupungista, Zelenskyi sanoi amerikkalaiskanava CBS:n haastattelussa.

Venäjän viranomaiset eivät ole kommentoineet Zelenskyin ilmoitusta. Venäjä on toistuvasti kiistänyt syyllistyneensä sotarikoksiin siviilejä kohtaan Ukrainassa.

Kuukausia kestäneen Venäjän miehityksen jälkeen Ukrainan viranomaiset paljastivat aiemmin syyskuussa suuren joukkohaudan Izjumista ja aloittivat tutkinnan haudattujen kuolinsyistä. Paikalla on käynyt ulkomaalaisia toimittajia, mukaan lukien Suomen tiedotusvälineistä. Joukkohaudasta kerrotaan löytyneen tähän mennessä yli 400 ruumista. Suuressa osassa haudatuista ruumiista on merkkejä väkivallasta ja kidutuksesta.