Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Islannin poliisi otti kiinni neljä ihmistä terrori-iskun suunnitteluun liittyen

Islannin poliisi kertoi torstaina ottaneensa kiinni neljä ihmistä, joita epäillään yhteyksistä terrori-iskun valmisteluihin. Kyseessä ovat uutistoimisto AFP:n mukaan tiettävästi Islannin ensimmäiset kiinniotot terrorismiin liittyen.

Henkilöt otettiin kiinni laajoissa poliisioperaatioissa keskiviikkona. Operaatioissa takavarikoitiin poliisin mukaan useita puoliautomaattiaseita, joista osa oli 3D-tulostettuja, sekä tuhansia ammuksia.

Neljä kaksikymppistä meistä otettiin kiinni maan pääkaupungin Reykjavikin eteläpuolella Kopavogurissa ja Mosfellsbärissa saarivaltion lounaisosassa. Operaatioon otti osaa viitisenkymmentä poliisia.

Pidätetyistä kaksi määrättiin tutkintavankeuteen torstaina. Poliisi kertoi niin ikään tutkivansa, onko miehillä yhteyksiä ulkomaisiin äärijärjestöihin.

Poliisin mukaan nelikon mahdollisina kohteina olivat "yhteiskunnan instituutiot ja sen palvelijat", mikä voi viitata esimerkiksi parlamenttiin ja poliisiin.