Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meksikossa jälleen voimakas maanjäristys

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja tuhansia rakennuksia on vaurioitunut Meksikossa tapahtuneessa voimakkaassa jälkijäristyksessä. Maa järisi yöllä paikallista aikaa.

Kyseessä oli maanantaista maanjäristystä seuranneista jälkijäristyksistä tähän mennessä voimakkain. Maan seismologit ilmoittivat järistyksen voimakkuudeksi 6,9 ja Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus (USGS) 6,8.

Maa järisi noin kahdenkymmenen kilometrin syvyydessä Michoacanin osavaltiossa lähellä Tyynenmeren rantaa noin 400 kilometrin päässä pääkaupunki Mexicosta. Tsunamivaroitusta ei kuitenkaan annettu.

Maanantaina maa järisi samalla alueella maan seismologien arvion mukaan 7,4:n ja USGS:n arvion mukaan 7,6:n voimakkuudella. Tuolloin ainakin yhden ihmisen kerrottiin kuolleen.

Meksikossa on ollut useita tuhoisia maanjäristyksiä. Vuonna 2017 pääkaupunkiin iski maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 7,1. Tuolloin kuoli 360 ihmistä. Samana vuonna 96 ihmistä kuoli sen jälkeen, kun maan eteläosaan iski maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 8,1.

Yksi tuhoisimmista maanjäristyksistä tapahtui 1985, jolloin pääkaupungissa kuoli ainakin 10 000 ihmistä. Järistyksen voimakkuus oli 8,1.