Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän ex-ulkoministeri: Putinin uhkaukset lännelle tyhjiä

Venäjän ulkoministerinä vuosina 1990–1996 toimineen Andrei Kozyrevin mukaan presidentti Vladimir Putinin sanoihin tulisi suhtautua vakavasti, mutta hänen keskiviikkona pitämässään puheessa esitetyt uhkailut lännelle ovat tyhjiä. Kozyrev kirjoittaa näin viestipalvelu Twitterissä.

Hän on häviöllä, ja hänelle pitäisi vastata antamalla lisää aseita Ukrainalle ja asettamalla lisää pakotteita Venäjälle, Kozyrev aloittaa.

Kozyrev muistuttaa Putinin esiintyneen julkisuudessa juomassa vettä norjalaisbrändi Vossin pulloista ja päällään italialaisen vaatefirma Loro Pianan takki, molemmat Kozyrevin mukaan "Naton jäsenmaiden brändejä".

Putin uhkaili epäsuorasti länsimaita ydinaseilla puheessaan. Hän vakuutti olevansa valmis puolustamaan maataan kaikin keinoin, ja sanoi, ettei hän bluffaa.

– Hänen uhkauksensa eivät ole tyhjiä vain venäläisille, joita käytetään tykinruokana. Mutta heidän ensimmäinen reaktio, ylivaratut lennot ja junat, on kuvaava. Se (liikekannallepano) epäonnistuu, kuten pieni voittoisa sota Ukrainassa.

Kozyrev toivoo Venäjällä tapahtuvan "joukkoherääminen epäonnistumiseen Ukrainassa" ja kehottaa korkeita virkamiehiä erottamaan Putinin virastaan. Kozyrev on arvostellut aikaisemminkin voimakkaasti Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa.