Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksan valtio on myynyt osuutensa pelastamastaan Lufthansasta

Saksan valtio on myynyt satojen miljoonien eurojen voitolla omistuksen, jonka se sai lentoyhtiö Lufthansasta osana koronapandemian alussa laadittua pelastuspakettia.

Lufthansan pelastamiseksi Saksan valtio järjesti yhtiölle keväällä 2020 yhdeksän miljardin euron pelastuspaketin, jonka hyvityksenä se sai yhtiöstä haltuunsa viidenneksen. Yhtiö kertoo, että valtio myi viimeisen osuutensa tiistaina.

Saksa maksoi omistuksesta noin 310 miljoonaa euroa ja myi sen 1 070 miljoonalla eurolla. Valtio jäi siis osakekaupasta noin 760 miljoonaa euroa voitolle.

Pelastusjärjestelyyn kuului, että valtio sitoutui luopumaan omistuksestaan lokakuuhun 2023 mennessä. Lentoyhtiön talous alkoi kuitenkin toipua matkustamisen myötä, joten valtio alkoi myydä omistuksiaan jo viime vuoden syksyllä. Nyt Lufthansa on jälleen yksityisissä käsissä.

– Lufthansan vakauttaminen onnistui ja oli myös taloudellisesti kannattava Saksan hallitukselle ja siten veronmaksajalle, Lufthansan toimitusjohtaja Carsten Spohr totesi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Lufthansa raportoi tämän vuoden toiselta vuosineljännekseltä voittoja ensimmäisen kerran pandemian alun jälkeen. Kahtena edellisenä vuonna yhtiö teki yhteensä noin yhdeksän miljardin euron tappiot, kun pandemia kuritti matkailualaa.