Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Australialaismiehen epäillään kuolleen "lemmikkikengurun" hyökättyä hänen kimppuunsa

Australiassa on saanut surmansa mies, jonka epäillään joutuneen lemmikkinään pitämänsä kengurun hyökkäyksen kohteeksi, kertovat viranomaiset.

Maan länsiosassa sunnuntaina tapahtuneesta tragediasta kertovat muun muassa uutissivusto news.com.au sekä uutistoimistot AFP ja AP.

Miehen sukulainen oli löytänyt vakavasti loukkaantuneen 77-vuotiaan tämän kodista noin 400 kilometriä Perthin eteläpuolella sijaitsevasta Redmondista.

Miehen maaseudulla sijaitsevaan kotiin saapui ensihoitajia, mutta kenguru esti heitä hoitamasta miestä. Mies menehtyi tapahtumapaikalle.

Poliisin mukaan kenguru uhkasi ensihoitajia ja poliisi ampui eläimen kuoliaaksi. Poliisin edustaja kertoi medialle, että he uskovat kengurun hyökänneen miehen kimppuun aiemmin päivällä.

Sydney Morning Heraldin mukaan villieläintä oli nähtävästi pidetty lemmikkinä miehen tontilla.

Miehen surmaamisesta epäillyn kengurun tarkkaa lajia ei ole kerrottu. Alueella elää kengurulaji, jonka urokset voivat AFP:n mukaan kasvaa 2,2 metrin korkuisiksi ja painaa 70 kiloa.

Australiassa elää BBC:n mukaan noin 50 miljoonaa kengurua, mutta hyökkäykset ovat harvinaisia. Australialaismedian mukaan edellinen maassa ilmoitettu kuolemaan johtanut kenguruhyökkäys tapahtui vuonna 1936.

Korjattu klo 7.33: Tapaus sattui sunnuntaina, ei maanantaina.